GODE RÅD TIL VALG AF LYS

Mange mennesker har svært ved at vælge det rigtige lys. Der er uendeligt mange muligheder, og det kan være svært at vide, hvilken der vil fungere bedst med din individuelle stil eller præference! Heldigvis er vi her for at hjælpe og her vil vi give nogle gode råd til når du skal vælge lys og lamper til at oplyse din bolig.

Da lys "smag" er meget individuelt og der ikke findes regler, for hvor meget lys man skal have i en privat bolig,  har vi kogt en del af vores erfaringer ned til nogle gode råd som er værd at huske på.

Husk, at vi står klar til at hjælpe hvis det hele virker uoverskueligt.

GRATIS RÅDGIVNING

1: VÆLG LED

LED er en forkortelse for Light Emitting Diode (lysdiode). Det er en teknologi, der har ændret verden, og den udvikler sig stadig i dag. LED lys bruger betydeligt mindre energi end traditionelle lyskilder, og de har en længere levetid.

De er også mere holdbare. Førhen har man tideligere sagt at LED lys ikke var nær så godt som glødepærer eller halogen. Det passer ikke længere. Teknologien er forbedret og i dag er LED pæren mere effektiv.


2: TJEK LUMEN TALLET

Når man skal vælge lys er det vigtigt at man kigger efter LUMEN tallet.

Lumen tallet er nemlig det som afgør hvor kraftig LED pæren er.

Førhen vurderede man det typisk med antal W som pæren var på men det har faktisk hele tiden været Lumen tallet, som har afgjort hvor kraftig pæren er.

En "tommelfingerregel" er at output på 806 lumen svarer til det som en gammeldags 60W pærer gav.

Du kan se mere til vores anbefalinger af hvor meget lumen pæren/lamperne minimum bør give nedenunder her. 

3: CRI/RA ER VIGTIGERE END DU TROR

Alting ser bare bedre ud i sol lys!

Det mener vi også!
og der er noget om snakken. Sollyset kan gengive farverne meget bedre end en lyskilde men... Vi er faktisk utrolig tæt på nu. 

Cri/Ra tallet som går fra 1-100 er det som man angiver hvor god farvegengivelsen er.

Vi kan ikke ramme 100 - men det er muligt at ramme 99 med enkelte lyskilder.  Det behøves man dog ikke, medmindre man gerne vil have toppen af poppen. En god lyskilde med et Cri/Ra tal på 95 er også ganske godt.

Derfor anbefaler vi at man går efter et lys hvor den rammer inden for 94-95 i Cri/Ra.

4: BRUG TIDEN PÅ AT FINDE DEN RIGTIGE LAMPE

En velplaceret lampe kan lyse ethvert rum op og give en lyskilde i de mørke vintermåneder. Men hvad mange mennesker ikke er klar over er, at den type lampe, du vælger, faktisk kan have en betydelig indvirkning på dine omgivelser. Hvis du f.eks. bor i en lille lejlighed, kan en gulvlampe med en bred skærm være med til at skabe en illusion af mere plads. Omvendt, hvis du har en stor stue med højt til loftet, kan en høj bordlampe være med til at bringe rummet ned til en mere menneskelig skala.

Derudover kan den type pære, du bruger, også påvirke stemningen i dit hjem. En varm hvid pære vil skabe en hyggelig og indbydende stemning, mens en kold hvid pære vil give rummet en mere moderne følelse. Ved at tage dig tid til at vælge den rigtige lampe til dit hjem kan du forbedre udseendet og følelsen af dit rum dramatisk.

5: LAVT TIL LOFTET? BRUG INDBYGNINGSSPOT

Når du har lavt til loftet, kan det føles som om, at dine muligheder for belysning er begrænsede. Indbygningsspotlights er imidlertid et ideelt valg til lave lofter, da de giver et klart, fokuseret lys uden at optage værdifuld plads. Desuden er indbygningsspotlights relativt nemme at installere og de kan tilpasses til dine specifikke behov.

Uanset om du er på udkig efter accentbelysning eller generel belysning, er indbygningsspots en alsidig og stilfuld løsning. Så hvis du har lavt til loftet, skal du ikke lade dig afskrække - indbygningsspotlights kan være den perfekte løsning for dig.

6: VÆLG LED BÅND HVIS DU ØNSKER EN MERE KREATIV BELYSNING

Hvis du vælger LED bånd frem for andre belysningsmuligheder, kan det hjælpe dig med at være mere kreativ med din boligindretning. I modsætning til traditionelle pærer afgiver LED dioderne i båndet meget lidt varme, hvilket betyder, at du kan placere dem meget tættere på tekstiler og andre brændbare materialer. Dette åbner en hel verden af muligheder, for kreative boligejere, der ønsker at eksperimentere med forskellige lyseffekter.

LED er også meget mere energieffektive end traditionelle pærer, så du kan spare penge på elregningen, samtidig med at du stadig får den belysning, du har brug for. Og da LED pærer holder meget længere end traditionelle pærer, behøver du ikke at udskifte dem så ofte, hvilket sparer dig endnu flere penge i det lange løb. Så hvis du leder efter en måde at tilføje lidt ekstra kreativitet til din boligindretning på, er LED bånd den rette løsning.

ET GODT UDGANGS PUNKT

GÅ TIL VORES BLOG FORINSPIRATION TIL DIT LYS PROJEKT

Comments (0)

No comments at this moment
Vare tilføjet til ønskeseddel
Vare tilføjet til sammenligning.