Sådan her kan du spare på strømforbruget i din bolig!

Udgifterne til elektricitet er en af de mest almindelige udgifter i husholdningen, og de kan være en rigtig stor budgetpine, hvis du ikke passer på. Specielt i denne tid.

Elpriserne har aldrig været højere end i dag, og mange mennesker får en ubehagelig overraskelse, når elregningen kommer. For nogle betyder det faktisk, at de må forlade hjemmet i denne periode, da de ikke længere har råd til så høje omkostninger - Hvad kan du gøre ved det? Desværre er der ikke meget, du kan gøre for at påvirke prisen på elektricitet i stor skala. Der er dog nogle ting, du kan gøre for at hjælpe med at kompensere for de stigende omkostninger.

Med disse spare tips kan du skære ned på dine månedlige udgifter til strøm i dit eget hus, hvilket i sidste ende vil nedbringe det store chok fra det nuværende prisniveau på 143 % over alene siden 2021.LED belysning er en af de mest effektive måder at reducere dit elforbrug på. LED pærer bruger op til 80 % mindre energi end traditionelle glødepærer og kan holde op til 25 gange længere. At investere i LED belysning er en god måde at spare penge på din elregning og bidrage til at reducere dit CO2-fodaftryk. LED pærer giver i dag et bedre lys end for 10 år siden og den udvikling der er sket har været banebrydende for elektronikken. Du skal derfor ikke være i tvivl om at skifte til LED pærer er den bedste løsning der findes.

2: Sluk for standby forbruget

En familie på 2 voksne og 2 børn bruger typisk ca 400 kWh om året alene på standby strøm fra forskellige apparater, såsom fjernsyn.

Sluk for kontakten til fjernsynet eller brug en SMART on/off controller til og sørge for, at der er slukket for strømmen.

I dag findes der mange muligheder lige fra en wi-fi baseret stikkontakt til On/off controller derved kan du nemt spare på udgiften til standbystrøm.

3: Montering af sensor

Ved at montere en sensor i gange eller rum du bruger som gennemgangs rum, kan du spare på lyset da det kun vil være tændt, når du bruger rummet.

Der findes i dag et hav af muligheder inden for sensorer til belysning. Lige fra SMART HOME produkter til en helt klassisk hvid sensor som man husker den fra carporte. I dag kan de bygges ind hvor du har din afbryder i væggen eller de kan sidde indbygget i din LED pærer.

Der er mange måder at spare penge på ved og bruge SMART HOME produkter i din bolig. Det bedste ved det, er at du får muligheden for at lave SLUK ALT funktion! Det betyder at når du skal forlade din bolig, kan du slukke for alt lyset i værelserne med et enkelt tryk på din telefon eller ved at sige til f.eks. google højtaleren - SLUK ALT LYS.

Derved slipper du for at lampen på børneværelset har været tændt hele dagen eller lyset på badeværelset har brændt indtil du kom hjem.

Du kan indstille det så udendørslyset først tænder når du ankommer til din bolig. Smart ikke?

Husk, du kan altid kontakte os for mere rådgivning om hvordan du kommer igang.

En af de bedste ting ved solenergi er, at det er gratis strøm til dine solcellelamper. Det betyder, at du kan oplyse din have om natten uden at skulle bekymre dig om din elregning.

Der findes en række forskellige typer af solcelledrevne udendørsbelysninger, så du kan vælge dem, der passer bedst til dine behov.

Bed lamper er f.eks. en god mulighed, hvis du ønsker at lyse gangstierne i din have op efter mørkets frembrud. Med solenergi er der ingen grund til at ofre stil eller funktionalitet for at spare penge på dine energiregninger.

Den måde vi belyser vores hjem på, kan have stor indflydelse på den overordnede stemning og følelse i rummet. Og selv om mange af os bruger loftslamper af praktiske årsager, er der andre muligheder, som kan give både funktion og atmosfære.

Batterilamper er en fantastisk måde at skabe den stemning du ønsker, uden at det koster dyrt.

Ikke alene er de mere energieffektive end traditionelle pærer, men de giver dig også fleksibilitet til at ændre din belysning impulsivt. Desuden findes batterilamper i en lang række forskellige stilarter og modeller, så du kan altid finde en, der passer perfekt til din indretning.

Så næste gang du ønsker at skabe en bestemt stemning i dit hjem, bør du overveje at bruge batterilamper, så du kan spare på din elregning og opnå den perfekte stemning.

7: Skab gode vaner med børnene

Som forælder, er en af de bedste ting du kan gøre for dine børn, er at indgyde dem gode vaner fra en tidlig alder. Det vil ikke kun gøre dit liv lettere, men det vil også gøre dem bedre rustet til fremtiden.

En enkel, men vigtig vane, som du kan lære dine børn, er at slukke lyset, før de forlader et rum. Ved at lære dine børn at slukke lyset, når de forlader et rum, hjælper du dem med at spare energi og penge i fremtiden og imens de bor hos dig.

For ikke at nævne, at det bare er god opførsel!

Så næste gang du skal forlade et rum, så tag et øjeblik til at lære dine børn vigtigheden af at slukke lyset. Det er en lille gestus med store fordele.

Stadig i tvivl?

Er du i tvivl om hvad du præcist kan gøre, er du altid velkommen til at kontakte os for input og rådgivning om hvordan du kan gøre din bolig mere energivenlig og spare på forbruget.

Comments (0)

No comments at this moment
Vare tilføjet til ønskeseddel
Vare tilføjet til sammenligning.