Undgå indbrud i julen med smart belysning

Julen nærmer sig med hastige skridt, og det er en tid, hvor mange holder ferie og besøger familie og venner. Det kan være fristende for indbrudstyve at tage chancen og bryde ind i din bolig, når de kan se, at du ikke er hjemme. Men du kan gøre noget for at undgå indbrud i julen; her kan du læse om, hvordan du kan bruge smart belysning til at stoppe tyven.

Få boligen til at se beboet ud når du er væk

En smart løsning er at få din bolig til at se ud som om, du er hjemme. Du kan vælge tænd-sluk ure, som automatisk tænder og slukker lamper på et bestemt tidspunkt, så det ligner, der er nogen hjemme. Men alle, der har set "Alene Hjemme", ved, at tyvene også har luret dette trick, så selvom det er bedre end ingenting, er det nok ikke den perfekte løsning.

Kom trygt hjem med smart lys

En alternativ løsning, som lader dig tænde, slukke og justere lyset fra en app på din tablet eller telefon, er Smart belysning. Med smart LED pærer kan du styre hjemmets belysning fra din smartphone, uanset hvor du er. Du kan sætte lysene til at tænde og slukke automatisk, eller du kan selv tænde og slukke dem, når det passer dig. På den måde kan du altid få dit hus til at se ud som om, der er nogen hjemme, og holde tyven væk, så du kan slappe af og nyde julen uden bekymringer – eller i hvert fald med én bekymring mindre.

En smart pære er en pære, der kan styres med en smart enhed, f.eks. en telefon eller en tablet. Smarte pærer er energieffektive og giver dig mulighed for at styre mængden af lys, der udsendes, samt hvornår lyset tændes og slukkes. Mange smarte lamper har også funktioner som bevægelsesdetektorer og timere, hvilket kan hjælpe dig med at spare energi og penge.

Der findes et stort og varieret udvalg af intelligent belysning; smart pærer, smart LED strips, smart gulvlampe, smart loftlampe, smart spot, smart væglampe, smart bordlampe og smart udendørs belysning, så du kan finde noget, der passer til dine behov, uanset om du vil have smart belysning i hele hjemmet, enkelte rum eller enkelte lamper.

Smart lys er en fantastisk måde at spare energi og penge

Mærker som Eglo Connect og Philips Hue laver smart belysning i form af LED-pærer og LED-lamper til indendørs og udendørs brug, der kan styres med en smartphone eller tablet. Med app'en kan du styre dine lamper fra hele verden, og du kan endda indstille dem til at tænde og slukke automatisk. Eglo Smart lys, Philips Hue eller Aigostar Smart er en fantastisk måde at spare energi og penge på når du er hjemme, og det er en perfekt måde at gøre dit hjem mere sikkert på, når du ikke er der.

Udvalget af smart belysning er eksploderet over de seneste år, og i dag kan du finde både LED-strips, LED loftlamper, LED spots og LED armaturer, der alle kan styres med en smart telefon eller tablet. De fleste producenter har også flere forskellige forskellige lyskilder, så du kan finde den perfekte belysning til ethvert formål.

Sådan fungerer det:

Når du har installeret dine smart pærer, tilslutter du dem til din wi-fi router og downloader en app til din smartphone eller tablet. App'en giver dig mulighed for at styre belysningen i dit hjem, uanset hvor du befinder dig. Du kan tænde og slukke lysene, eller du kan sætte dem til at tænde og slukke automatisk på et bestemt tidspunkt.

Smart pærer

Smart spot

Stop tyven med bevægelsessensor

En anden smart måde at holde tyven ude af din bolig er ved at få bevægelsessensorer installeret udendørs. Disse sensorer vil automatisk tænde lyset udenfor, når de registrerer bevægelse, og det er noget, indbrudstyvene hader. De kan ikke gå ubemærket forbi, og det er en effektiv måde at stoppe dem på. Det gør det også let for naboerne at se, hvis der lusker nogen rundt ved dit hjem.

Sådan fungerer det:

En bevægelsessensor registrerer bevægelse og sender et signal til en styreenhed, der tænder og slukker for lyset. Det kan skræmme tyve væk, men også gøre det mere behageligt for dig at komme hjem, fordi din udendørs belysning tænder automatisk.

Undgå indbrud med alarm og sensorer på døre og vinduer

Når det gælder sikkerhed i hjemmet, er der mange forskellige foranstaltninger, du kan træffe for at sikre dit hjem. En anden måde at afskrække indbrudstyve på er at få installeret en sirene eller et alarmsystem. Neo laver alarmer, der kan integreres med produkter som f.eks. overvågningskameraer og bevægelsessensorer.

Du kan også holde dit hjem sikkert ved at installere dør- og vinduessensorer. Disse sensorer giver dig besked, når nogen åbner en dør eller et vindue, så du hurtigt kan undersøge, om der er noget galt. Sensorerne kan også tænde alarmen, hvis en dør eller et vindue bliver åbnet, mens du ikke er hjemme. Når en indbrudstyv hører en alarm gå i gang, vil de som regel flygte fra stedet, fordi de ved, at det tiltrækker naboers og forbipasserendes opmærksomhed.

Sådan fungerer det:

Når du har installeret din sirene eller alarm, tilslutter du den til din wifi router og downloader en app til din smartphone eller tablet. App'en giver dig mulighed for at styre, hvornår og hvordan alarmen bliver udløst. Du kan også få besked på din smartphone, når der er en aktivitet i dit hjem.

Bevægelsessensorer

Se med på overvågningskamera

En anden effektiv måde at holde øje med din bolig på, er ved at installere et overvågningskamera. På den måde kan du følge med i, hvad der foregår rundt omkring din bolig, uanset hvor du befinder dig, på din smartphone eller tablet. Tuya Smartlife laver WiFi kamera til overvågning udendørs eller indendørs.

Sådan fungerer det:

Når du har installeret dit overvågningskamera, tilslutter du det til din wifi router og downloader en app til din smartphone eller tablet. App'en giver dig mulighed for at se live-feed og optagelser fra kameraet.

Tuya Smart

Lad rodet stå og fjern værdigenstande

Julen er en dejlig tid, men det kan også være en udfordrende tid for boligejere. Især hvis man tager på ferie eller er væk i en længere periode. Det kan være nyttigt at lade dit hus se beboet ud, når du ikke er hjemme. Gem ting af værdi, så de ikke står frit fremme og kan lokke svage sjæle, men lad endelig rodet være; et klinisk rent hus tyder på, at ingen er hjemme, men roder det lidt - for eksempel en opvask, der ikke er taget - ligner det, at der kan komme nogen hjem når som helst.

Wi-Fi, Zigbee og Bluetooth: De tre typer intelligent lys

Der findes tre forskellige typer af smart lys - WiFi, Bluetooth og Zigbee. Hver type har sine egne fordele og ulemper. Går du efter den billigste og hurtigste løsning, bør du vælge Bluetooth eller WiFi, men Zigbee giver dig flere muligheder, når det først er installeret.

Med WiFi-baseret smartlys bruger du hjemmets eksisterende trådløse netværk til at styre lyset fra en smartphone eller tablet, uanset hvor i verden du befinder dig. Med Wi-Fi eller Zigbee er det endda muligt at forbinde enhederne til Google Home eller Amazon Alexa, der giver dig adgang til flere muligheder - for eksempel stemmestyring.

Bluetooth-styrede enheder bruger radiosignaler med kort rækkevidde (omkring 50 meter) til at oprette forbindelse til en telefon eller tablet og er bedst egnet til enheder, der befinder sig inden for kort afstand. De er nemme at opsætte og kræver ikke ekstra hardware.

Zigbee (for eksempel Eglo Zigbee) kræver en hub eller gateway for at oprette forbindelse til internettet. De kan være vanskeligere at opsætte end andre typer intelligente lys, men giver større fleksibilitet med hensyn til styring af din belysning.

Styreenheder til intelligente belysning

Nogle typer smart belysning - for eksempel Zigbee og Philips Hue - skal bruge en styreenhed. Styreenheden til Philips hedder en Hue-Bridge, og den kan håndtere helt op til 50 Hue-enheder, så du kan styre dem fra din telefon eller tablet. Hue-Bridge forbindes til dit trådløse netværk, og derefter kan du styre Philips Hue-pærerne fra din smartphone eller tablet. Med intelligent belysning i dit hjem er det nemt at tænde og slukke lyset, selvom du ikke er hjemme, så du kan altid kan få dit hjem til at se beboet ud og dermed beskytte mod indbrud.

Stemmestyret smart lys med Google Home eller Alexa

Hvis du har en Google Home- eller Amazon Alexa-enhed, kan du bruge den til at styre dine smarte lamper. Med din stemmestyrede enhed kan du sige "Okay Google, tænd lyset i stuen" eller "Alexa, dæmp lyset i soveværelset til 50 %". Det gør det nemt at styre dit lys, selv hvis din mobil er udenfor rækkevidde.

Hvilken smart belysning?

Når du køber intelligente lamper eller pærer, skal du være opmærksom på, om den kan "tale" med dit lysstyringssystem. Nogle typer smart lys er kompatible med hinanden, mens andre ikke er; det kan være svært at gennemskue, men hvis du er i tvivl, er du altid velkommen til at kontakte os for råd og vejledning.

Comments (0)

No comments at this moment
Vare tilføjet til ønskeseddel
Vare tilføjet til sammenligning.