SE TILBUD Skarpe april tilbud - spar op til 65% på udvalgte varer her 

Alternativer til Philips Hue

Philips Hue er et brand, der for alvor har sat sit præg på markedet for smart belysning. Deres produkter er blevet meget populære, og det er ikke uden grund. Philips Hue pærer kan nemlig gøre mange ting, som almindelige LED pærer ikke kan - de er nemlig smarte! Men hvad nu hvis du gerne vil have noget lignende, men ikke vil bruge så mange penge? Der findes heldigvis et par alternativer til Philips Hue.

Hvorfor er Philips Hue så populære?

Philips Hue har taget smart belysning til et helt nyt niveau. Philips Hue pærer kan forbindes til Bluetooth eller en Philips Hue Bridge, som giver dig mulighed for at styre dit lys fra din smartphone og også bruge stemmestyring. Philips var blandt de første, som introducerede trådløs Smart belysning til hjemmet, og siden 2012, hvor de første trådløse LED pærer kom frem, har de produceret en lang række af intelligente lysløsninger; Smart lamper, Smart pærer og LED strips. Derfor er Philips Hue også blandt de allerbedste, når det kommer til intelligent lys.

Du kan dæmpe Philips Hue pærerne, og mange af dem kan desuden skifte mellem lang række farver. På den måde får du rig mulighed for at skabe forskellige stemninger i hjemmet. Philips Hue er brugervenligt og har en overskuelig app med et stort udvalg af funktioner og muligheder, og derfor er mange glade for denne type smart belysning.

Hvorfor skulle du vælge et alternativ til Philips Hue?

Når man leder efter alternativer til Philips Hue, er det ofte med tanke på pengepungen, og ja, der findes billigere alternativer. Men når du vælger at installere intelligent belysning, er det vel fordi, det skal være smart. Hvis du vil have det fulde udbytte af dit smarte lys, er det relevant at vælge det bedste og ikke det billigste. Når det er sagt, kan du faktisk godt spare lidt penge; Philips Hue er blandt de dyreste Smart pærer på markedet, og mærker som Aigostar, Eglo, Mi-Light og Diolight LED Solutions laver prisvenlige pærer med ZigBee teknologi, og de fungerer på samme måde som (og kan fungere sammen med) Philips Hue.

Hvorfor i det hele taget vælge smart lys?

Dovenskaben længe leve; du kan tænde og slukke lyset uden at bevæge dig hen til kontakten. Du kan endda tilslutte det Google HomeAmazon AlexaApple Homekit og lignende systemer, så du ikke engang behøver din telefon, men bare kan sige "Tænd lyset". Det er dog ikke de eneste fordele ved at vælge smart lys.

Du kan justere lystemperatur, -styrke og farve, inddele dine lamper i grupper, så det er nemt at styre lyset i et rum. Du kan også sætte lyset til at tænde og slukke automatisk - for eksempel kan du indstille det til at tænde, når du skal vågne. Sidst men ikke mindst fungerer smart belysning som tyverisikring; du kan enten planlægge, hvornår hvilke lamper skal tænde og slukke, når du ikke er hjemme, eller du kan styre lyset manuelt fra app'en, ligegyldigt hvor du er.

Fordele og ulemper ved Philips Hue og ZigBee

Philips Hue bruger et system, der hedder ZigBee, hvilket er et såkaldt mesh system. Det betyder, at hver eneste ZigBee produkt fungerer som signalforstærker, så det ikke er nødvendigt for alle lyskilder at være indenfor rækkevidde af WiFi eller bridge, men bare maksimalt 10-20 meter fra et andet produkt. På den måde danner ZigBee et usynligt trådnet fordelt på et ubegrænset areal.

Du kan endda komme til at styre din eksisterende belysning; enten ved at købe Smart plugs, eller ved at få installeret en ZigBee dåse lysdæmper på hver tænding, der skal tilkobles din intelligente belysning - på den måde slipper du for at skulle udskifte lamper og pærer Du skal dog have en autoriseret elektriker til at foretage installationen af dåselysdæmperen. Alternativt kan du købe pærer og lamper, der allerede har ZigBee indbygget - for eksempel Philips Hue, Aigostar Smart og Eglo Smart.

Philips Hue kan fungere med alle ZigBee-produkter, og det er den idéelle løsning, hvis du vil have smart belysning i hele hjemmet. Ulempen er, at Philips Hue ligger i den dyrere ende af prisskalaen, så det kan blive en større investering, hvis alle lamper og pærer i hjemmet skal udskiftes. Desuden ZigBee-systemet tager lidt længere tid at sætte op end Bluetooth- eller WiFi-baserede løsninger.

Philips Hue Smart lys: Brugervenlighed og kvalitet

Så Philips Hue er et glimrende valg, hvis du gerne vil have smart lys uden at gå på kompromis med brugervenlighed og kvalitet. Men hvis du har brug for en billigere løsning, der stadig tilbyder smart belysning, er Philips Hue alternativerne og god mulighed for at spare lidt penge. Philips Hue alternativer laver nemlig smart LED belysning, der kan forbindes til Philips Hue Bridge - så du stadig får et smart lys uden at skulle finde den helt store pengepung frem. Det er en god måde at få den smarte belysning du drømmer om, men til en lidt lavere pris.

Philips Hue laver også smart udendørs belysning, så du kan både kan styre lamperne indenfor og udenfor med din smartphone. Det er vigtigt at vælge et stabilt system, da du kan blive lidt handicappet, hvis lysstyringssystemet crasher, eller hvis app'en har for mange fejl og mangler. Du skal også gå efter et system, der er rimeligt intuitivt at styre, så det at tænde lyset ikke føles som en IQ-test.

Systemer til smart lys: De tre teknologier

Smart belysning bruger forskellige teknologier og kan inddeles i 3 grupper; ZigBee, Bluetooth og Wi-Fi. Det vigtigste er, at du vælger ét system. Der er både fordele og ulemper ved de forskellige systemer, men de kan ikke kombineres med hinanden. Det er afgørende, at alle enhederne kan tale sammen, for at dit Smarte lys fungerer, og derfor er det en god idé at undersøge udvalget af belysning, der findes til de forskellige styresystemer, inden du går i gang med den helt store udskiftning.

Hvis du bare gerne vil hurtigt i gang med smart belysning - og også gerne så billigt som muligt - skal du overveje Bluetooth eller WiFi. Med en WiFi-baseret løsning kan du styre lyset gennem det eksisterende trådløse netværk, og du kan tilslutte et ubegrænset antal lamper. Desværre kan du opleve, at din generelle Wi-Fi-hastighed bliver lavere, hvis du har mange enheder, der skal have netværksadgang. En Bluetooth-baseret løsning er afhængig af, at din enhed er indenfor rækkevidde (ca. 50 meter). Til gengæld er både Bluetooth og Wi-Fi nemt og hurtigt at installere.

ZigBee skal bruge en bridge (også kaldet hub eller gateway), og denne bro skal have forbindelse til din router. Du styrer lyset gennem broen, og på den måde kan du tænde og slukke lamperne i dit hjem, uanset hvor du er i verden. Du kan forbinde op til 50 produkter til én bridge. Du kan også forbinde Philips Hue til din Google Home via app'en, så du får stemmestyret lys. Det tager lidt længere tid at installere ZigBee, men til gengæld får du flere funktioner og muligheder med dette system, og det er lettere at styre belysningen i hele hjemmet.

Bluetooth-produkter er begrænset af rækkevidde på omkring 10 meter. Du kan tilføje maksimalt 10 lys pr. rum, når du bruger Bluetooth; så hvis du gerne vil kunne styre lyset i hele dit hjem uafhængig af afstand, skal du investere i en bridge.

FAQ

Er Philips Hue pengene værd?

Philips Hue var revolutionerende, da de først kom på markedet i 2012, og i dag er de blandt de absolut bedste løsninger til smart lys - men også de dyreste. Du kan sagtens gå på kompromis og købe billigere alternativer.

Er Philips Hue energibesparende?

Ja, Philips Hue er LED-lys, som er meget energibesparende. Med automatisk tænd/sluk eller via app'en kan du altid sørge for, at der kun er tændt det lys, du skal bruge - for eksempel kan du indstille lyset til at slukke automatisk, når du forlader hjemmet.

Er Philips Hue trådløs?

Med Philips Hue er du ikke afhængig af at trække ledninger, for at kunne tænde og slukke lyset. Du kan styre lamperne med app, fjernbetjening eller en trådløs kontakt, som kan sættes hvor som helst.

Kan Philips Hue dæmpes?

Ja, alle Philips Hue lyskilder er dæmpbare, og mange af dem giver dig også mulighed for at justere lysets farve og temperatur ud over lysstyrken.

Kan Hue Bridge via wifi?

Nej, en Hue Bridge skal tilsluttes din router med det medfølgende Ethernetkabel.

Kan man styre Philips Hue når man ikke er hjemme?

Ja, du kan styre Philips Hue via app'en, uanset hvor du er i verden.

Categories: Guide
Loading...