KATEGORIER
- KLIK FOR AT ÅBNE

Fragt & Levering

GLS Danmark
Levering i Danmark Fra kun 29,-
Gratis fragt starter ved ordre over 699,-

ORDRE PAKKES:
Mandag til Torsdag indtil kl. 16:00
samt Fredag indtil kl. 14:00

Information

Lidt om LED

LED lys kan erstatte dine nuværende lyskilder
LED lys kan den dag i dag, erstatte 8 ud af 10 gammeldags gl√łdep√¶rer og spots. Dette skal sammenlignes med det lidt dyre LED som er p√• det Danske markedet i dag.


Hvad er LED og hvad betyder det?
LED er en forkortelse for "Light emitting diodes" og teknologien er baseret på elektroluminescens. Altså halvleder komponenter der udsender lys i en retning.

Teknologien blev opdaget helt tilbage i starten af 1900-tallet men f√łrst fra midten af √•rhundredet blev der sat skub i udviklingen. Blandt de f√łrste til at videreudvikle teknologien var blandt andre en Japaner ved navn Nichia som i dag er √©n af de f√łrende halvleder producenter p√• markedet.

Op gennem 70√©rne og 80√©rne produceres LED dioder i gul, gr√łn og r√łd og man begynder s√• sm√•t at bruge det til indikatorlamper.

I 1993 udvikles den f√łrst LED p√¶rer i det bl√• spektrum som er grundlaget for at lave den hvide diode vi i dag kender.

Siden da er udviklingen blæst derudaf og vi står idag med en teknologi som rent faktisk kan erstatte en del af de gamle kendte lyskildetyper men blot meget mere energieffektive. Det er ret godt timet da det jo netop er i de kommende årtier vores klode har behov for at vi mennesker nedsætter vort energiforbrug drastisk.


Lidt om teknikken:
Helt basalt er en LED lyskilde/pærer bygget op af noget elektronik, en LED chip (halvleder), en linse og et hus. Alle disse emner har betydning for kvalitet og pris af den færdige LED lyskilde/LED pære.


Elektronikken:
- Det er umuligt som forbruger eller forhandler at vurdere elektronikkens kvalitet i de enkelte LED pære/lyskilde. Men man kan tage nogle få forholdsregler:
- Sp√łrg om den er CE-m√¶rket (hvis ikke det er oplyst hos forhandleren) og is√¶r om den overholder EMC (elektronisk st√łj) kravene.

EMC st√łj kan v√¶re et stort problem hvis det viser sig at LED lyskilden udsender s√• meget st√łj at det p√•virker andre elektroniske apparater s√•som TV og radio.
- Det er en fordyrende process at sikre elektronikken overholder EMC kravene og det kan ofte være udeladt i det billigere LED lys.

Du kan læse mere under vores FAQ - Hvad er LED


© 2017 DetLED.dk - Gl. Vardevej 237, 6715 Esbjerg N - Kundeservice: 71 99 3000 - CVR: 36942177 - Reg. Nr.: 9736, konto nr.: 3216268