Smart belysning

Der er ingen produkter i denne kategori.

Smart belysning åbner en verden af muligheder for, hvordan du kan bruge LED lys i din hverdag. Forestil dig aldrig at glemme at slukke lyset igen fordi, at alt lys slukker automatisk, når du går på arbejde om morgenen, eller lyset i stuen dæmpes automatisk om aftenen. I dag kan alt dette gøres ved hjælp af en app på din smartphone. Vi har et bredt udvalg indenfor smart home belysning til dit hjem, erhverv eller lignende. Du finder en masse muligheder for smart home belysning ved at udforske vores udvalg her på siden. Vi er eksperter i smart belysning løsning og vil gerne hjælpe dig igang med din smart belysning i hjemmet. Det intelligente hjem starter her – se vores kæmpe udvalg af Smart Home produkter, der kan gøre hverdagen smartere for dig.

Din introduktion til smart belysning

Du har sikkert hørt om smart belysning – men vidste du, at du kan gøre meget mere end at tænde og slukke lyset fra din telefon? Det er faktisk en af de nemmeste måder at gøre dit hjem smartere på. I denne artikel vil vi give dig en introduktion til smart belysning, så du kan finde ud af, om det er noget for dig. Vi fortæller dig alt om, hvordan intelligent belysning virker og nogle af de mange muligheder, smart belysning giver dig. Så læs med, hvis du vil vide mere om dette interessante emne!

Hvordan virker smart belysning?

Smart belysning er en smart måde at skabe et behageligt, hjemligt miljø. Med det rette udstyr kan du nemlig styre lyset, så det passer til din dagligdag og dine præferencer. I denne artikel vil vi gennemgå, hvordan smart belysning virker, og hvilke muligheder der er for at tilpasse lyset efter dine behov. Vi starter med at se på de grundlæggende principper bag smart belysning, og derefter kigger vi nærmere på, hvordan du kan bruge intelligent belysning i dit hjem.

Styr lyset i hjemmet fra din smartphone

Smart belysning virker ved at bruge en trådløs forbindelse til at styre lyset i dit hjem. Du kan enten bruge din smartphone eller et smart home-system til at betjene lyset. Der findes mange forskellige produkter på markedet, og du kan helt sikkert finde noget, der passer til dine behov. Brug smart belysning i en enkelt lampe, i udvalgte rum eller i hele huset. Hos detLED har vi et stort udvalg af smart belysning fra nogle af de bedste mærker på markedet; for eksempel Zigbee, Aigostar, Philips Hue og Eglo.

Få smart belysning i hjemmet – hurtigt og nemt

Det er hurtigt og nemt at installere smart belysning i dit hjem. Du skal blot udskifte dine almindelige pærer med smart pærer, opsætte smart LED strip eller en smart lampe og downloade en app; så kan du begynde at styre dit lys fra din telefon eller din smart home-hub. Vælg for eksempel en stilet smart loftlampe over spisebordet eller en smart gulvlampe ved siden af sofaen – der er mange muligheder for at få smartere lys i dit hjem.

Smart belysning kan bruges til meget mere end du tror

Smart belysning er pærer, LED-strips og andet belysningsudstyr, som kan styres via en app. Det kan for eksempel være, at du vil have lyset til at tænde og slukke på et bestemt tidspunkt hver dag, eller at lyset skal være mere dæmpet om natten. Med smart belysning kan du nemlig gøre meget mere end blot at tænde og slukke lyset. Du kan for eksempel indstille farve og intensitet efter behov.

Smart belysning giver dig mulighed for at skabe en unik atmosfære i dit hjem

Smart belysning er ikke kun bekvemt – det giver dig også mulighed for at skabe et unikt og personligt look i dit hjem. Du kan indstille lyset til at tænde og slukke automatisk efter din døgnrytme eller montere en bevægelsessensor, så lyset tænder, når du går ind i rummet. Du kan også indstille lysstyrke og -farve efter tidspunkt, så du altid har det rigtige lys i dit hjem.

Smart LED strips: En alsidig og funktionel løsning

Smart LED strips er et fleksibelt bånd af dioder indkapslet i beskyttende plast, der kan monteres overalt i hjemmet. De fleste LED strips har en selvklæbende bagside, så de er nemme at installere. Du kan for eksempel montere dem under et overskab, bag sengegavlen eller langs en væg. LED bånd er meget nemmere at montere end LED spots, og de fleste smart LED strips har også flere forskellige forskellige lysindstillinger, så de kan skabe den helt rigtige atmosfære sammen med de andre smart light i hjemmet.

Fordele ved smart belysning

I dag er det sjældent nok, at en lampe kan tænde og slukke; den skal helst også give et lys, der kan tilpasses forskellige øjeblikke i hverdagen. Med smart belysning i hjemmet, kan du altid få det rette lys til enhver situation. Smart belysning giver mange fordele:

Skab stemning med fede farver eller dæmpet belysning

For det første kan du bruge det til at skabe stemning – for eksempel fede farver i teenagerens gamer-rum eller til en filmaften i sofaen med hyggebelysning. Du kan sætte lyset til at være mere dæmpet om natten, så du ikke bliver vækket mere end højst nødvendigt, når du skal på badeværelset om natten – men du kan også lave festlig belysning med forskellige farver, der følger musikken.

Kom aldrig hjem til et mørkt hus

Lyset slukker automatisk, når den sidste person (der er tilsluttet smart belysning) forlader hjemmet, og tænder selv igen, når der kommer nogen hjem – du kommer altså aldrig igen til at glemme at slukke lyset eller komme hjem til et mørkt hus.

Smart belysning som behageligt vækkeur

Du kan også indstille lyset til at tænde på lavt blus, inden du skal vågne, og lige så stille lyse mere og mere indtil du skal stå op – det er et meget behageligt vækkeur.

Smart tyverisikring

Sidst men ikke mindst har smart belysning den store fordel, at du kan tænde og slukke lyset i forskellige rum, selvom du ikke er hjemme; det er en meget bedre tyverisikring end lamper sat på timer.

Forskellige teknologier: WiFi, Bluetooth og Zigbee

Der findes 3 forskellige teknologier til smart belysning – WiFi, Bluetooth og Zigbee – og der er fordele og ulemper ved alle tre teknologier. Zigbee skal bruge en hub eller gateway, og tager lidt længere tid at installere, men systemet giver dig lidt flere muligheder. Hvis du vil i gang med smart belysning så hurtigt og billigt som muligt, skal du gå efter WiFi eller Bluetooth. Bluetooth-løsninger er afhængige af, at du er indenfor rækkevidde (omkring 50 meter). En WiFi-baseret løsning lader dig styre lyset gennem det trådløse netværk, og du kan endda overføre enhederne til Amazon Alexa eller Google Home, hvor du får endnu flere muligheder – blandt andet stemmestyring.

Kan man bruge smart belysning i haven?

Smart belysning er ikke kun forbeholdt hjemmet – de fleste producenter laver også smarte løsninger til udendørs brug. Med smart udendørs belysning i haven kan du placere lys forskellige steder, hvor de kan skabe stemning. Til hverdag er det behageligt og praktisk med lidt lys i haven, og til fest kan du sætte kulør på lamperne, så du kan have en helt anden atmosfære. Husk dog på, at det er vigtigt, at udendørs belysning er godkendt til brug udenfor.

Er smart belysning lige så godt som "almindeligt" lys?

Smart belysning er mindst lige så godt som det, du er vant til. Det skal selvfølgelig være den rigtige lyskilde til dit behov, men sådan er det ligegyldigt om det er smart eller ej. Til gengæld giver smart belysning dig mulighed for at justere lyset løbende, så det passer til det, du laver – uanset om du læser en bog, laver mad eller ser film.

Hvad med specialpærer?

Der findes nogle lamper, der har specialpærer, som ikke kan erstattes med smarte LED pærer – hvad gør man så? Jo, du kan købe en lille adapter, som kan styre lampen, så den kan fungere sammen med resten af hjemmets smarte belysning.

Smart belysning er super praktisk

Det er ikke svært at komme i gang med smart belysning, men det kræver lidt penge og energi. Når du først har fået systemet sat op (og vænnet dig til ikke at røre kontakterne), er det helt klart besværet værd, for det er faktisk ret fantastisk og super praktisk. Den eneste faldgrube er, at alle elementerne i din smart belysning skal komme fra samme producent, hvis de skal kunne integreres til en samlet enhed.

FAQ

Hvilken smart belysning?

Der findes flere forskellige systemer til smart belysning – hvilket der er det bedste til dig, afhænger af dine behov.

Hvilken smart pære?

Det er vigtigt at vælge en smart pære, der kan “tale” med resten af dit lysstyringssystem.

Er LED lys billigere?

Ja, LED lys er meget billigere end andre typer belysning – faktisk kan du spare op til 80% på din elregning, hvis du skifter til LED pærer i alle dine lamper.

Filter

Filter