LED strips / LED bånd


LED strips og LED bånd

LED strips, LED bånd, LED lysbånd, eller LED lyslister - ja, kært barn har mange navne, er den nye moderne løsning at sætte lys op op på. Hvis du ikke har erfaring med LED strips kan det måske være svært at forestille dig hvordan og hvorledes du kan gøre brug af den smarte belysning. LED strips og LED bånd kan monteres overalt, og du er derfor ikke begrænset i forhold til hvor du kan montere LED strip og/eller LED bånd. LED strips og bånd er den miljøvenlige rigtige løsning, dette skyldes LED lys er yderst energivenligt. Dette har også en stor økonomisk fordel, og på langt sigt har du mulighed for, at spare mange penge på din elregning.

Hvad er LED bånd og LED strips?

LED bånd er en flerleddet fleksibel plade, der består af mange lysdioder, der alle individuelt kan tændes og slukkes. Dette giver dig mulighed for at skabe den helt rigtige stemning i dit hjem, og du kan derfor sætte lyset præcis som du ønsker det. Leder du specifikt efter LED strip på 230v har vi en hel side til disse. LED strips kan sættes op direkte på overfladen hvor dit LED bånd skal sidde, eller monteres i LED lister eller sluminiumsskiner - sådanne skinner til LED strips beskytter tilmed din LED strip mod skidt og snavs, eller hårde stød.

Din guide til LED bånd

Der findes mange forskellige typer af LED bånd, samt mant forskellige brands. LED strips og LED bånd findes tilmed i mange længder og farver.

Valg af LED bånd - Smart eller traditionelt LED bånd?

Det første du skal tage stilling til er om du ænsker en traditionel løsning, eller om du ønsker smartbelysning. Vælger du smart belysning, så har du mulighed for at styre lyset firekte fra din smartphone. Vil du hurtigt igang med LED bånd smartbelysning så har vi lavet en side til komplette startsæt, som indeholder alt hvad du skal bruge for, at komme i gang med smart LED strips.

LED Driver, controller og fjernbetjening

Vælger du traditionelt LED bånd fra eksempelvis HiluX er det vigtigt, at du tilkøber en LED driver / strømforsyning, en driver transformer spænding ned til rette spænding for båndet. Her har du mulighed for, at vælge hvordan dit bånd skal kunne styres! Alle bånd kan dæmpes, så der er næsten frit spil. Med en almindelig driver kan du blot tænde og slukket lyset på din kontakt. Hvis du har en LED dæmper i din kontakt, kan den også dæmpe båndet. Skal din driver kunne omdanne din 1-polet afbryder kontakt til en dæmper, skal du vælge en med push-dim. Husk, at tilkøbe fjerdre til kontakten. Skal din driver kunne styres wia wifi/smartphone, skal du vælge en med wifi.

Ønsker du så tilmed at betjene din traditionelle LED strip fra en smartphone skal du tilkøbe en LED controller, samt eventuelle ledninger og clips. Det er også muligt at tilkøbe fjernbetjening, som du kan styre dit LED bånd med - uanset om det er smart eller ej.

Valg af skinner, endebeslag og cover

Når du skal vælge din skinne skal du først starte med, at vælge om det skal være en skinne som kan indbygges eller påbygges. Alle skinner fås i 1 og 2m stykker. Alle skinner kan fås i aluminimum, hvid og sort.

  • Indbygnings skinner kan bruges både i loft, væg og gulv
  • Påbygnings skinner er beregnet til underskabe og bordplader eller der hvor det ikke er muligt, at bygge skinner ind.
  • Beslag og endestykker fås i mange varianter. Hver skinne har sit eget. Derfor er det vigtigt, at man ikke blander beslag fra et andet mærke med en anden skinne fra et tredje mærke. Endestykker bruges til at afslutte skinnen. Bruges primært ved påbygnings skinner. Det er ikke nødvendigt, at bruge beslag mellem skinner men de er en stor hjælp til, at få en lige linje når man sætter flere skinner sammen.
  • Cover er det sidste man sætter i. Den fås i forskellige muligheder. Husk at kontrolere mål på skinne og cover.

Hvis du er helt ny med LED strips, kan det være en god idé at starte med et lille projekt. Dette giver dig nemlig mulighed for, at se om LED strips er noget for dig, samtidig får du også lidt praktisk erfaring med at montere LED strips.

Du finder LED strips fra mærker som Aigostar, Diolight, Phillips, Twinkly, HiluX, Shada BV og EGLO samt mange flere, som alle tilbyder fede løsninger inden for LED bånd og LED strips. Hvad de alle har tilfælles er, at alle LED strips som vi tilbyder på detLED.dk er af højeste kvalitet.

LED strips er nemme at montere

En anden stor fordel ved LED strips er, at de er super nemme at installere og montere. Vil du eksempelvis gerne have lys under dine køkkenskabe men ikke gider, at bøvle med at sætte lampe op, så kan du være igang med LED strips på få minutter. Du kan også få et eksklusivt look i dit klædeskab, så de eventuelt lyser op når du åbner skabet. Søger du eksklusiv trappeblysning, kan LED strips og LED bånd også give dig et trappelys som både er godt og praktisk lys, der kan lyse trappen eller trappetrinene op om aftenen. Det er kun fantastien der sætter grænser, for hvor du kan sætte LED strips og LED bånd op henne. Du kan klippe og sammensætte LED strips i prævis den længde, som du ønsker, dermed kan du tilpasse dem til præcis det sted, hvor du havde tænkt dig, at de skulle sidde.

Styr nemt LED strips med en fjernbetjening

Til de fleste af vores LED strips er der en fjernbetjening med, mange LED strips og LED bånd kan også styres via en app på din smartphone, så du nemt selv kan styre lyset. Du kan altså tænde og slukke for led lyset præcis som du ønsker. Dette er især praktisk, hvis dine LED strips sidder et sted hvor du ikke kan nå dem. At kunne styre sine LED strips er også praktisk en hyggelig aften hvor du blot vil ligge i sofaen og slappe af med en god film og ikke skulle rejse dig for, at tænde, slukke, skifte lysfarve, eller dæmpe lyset. Vælger du smart belysning kan du tilmed lave rutiner så dine LED strips fungerer som natlys om aftenen i et bestemt tidsrum.

LED strips til udendørs brug

Mange spørg, kan man bruge LED strips udenfor? Svaret er ja. LED strips kan bruges både indendørs og udendørs. Når du bruger LED strips udenfor, skal du dog være opmærksom på at der findes forskellige typer af LED strips. De fleste vores LED strips er beregnet til indendørs brug, og kan derfor ikke tåle regn, sne, eller frost. Er du på udkig efter en LED strip der kan tåle dette klima, skal du gå ind under kategorien udendørs kategorien her.

Hvad er fordelene ved LED strips og LED bånd?

LED strips og LED bånd giver dig mange fordele, herunder:

LED strips er energieffektive

Du kan spare op til 80% på din elregning ved at bruge LED strips og LED bånd i stedet for traditionelle glødepærer.

De har en lang levetid

LED strips og LED bånd kan holde i op til 50.000 timer, hvilket svarer til mere end 20 år med almindelig brug.

LED strips er robuste

LED strips og LED bånd tåler stød og vibrationer bedre end glødepærer, hvilket gør dem velegnede til brug i industrielle og kommercielle miljøer, men er selvfølgelig også yderst populære itl privat brug.

LED strips er fleksible

LED strips og LED bånd kan bruges i mange forskellige installationer, både indendørs og udendørs.

LED strips er nemme at installere

LED strips og LED bånd kan let installeres uden at skulle bruge specialværktøj eller have særlige elektriske kompetencer.

Det er altså mange gode grunde til at overveje LED strips og LED bånd næste gang du skal sætte lys op.

Har du brug for hjælp, vejledning eller bare et godt råd til dit nye LED strip / LED bånd projekt, så vil vi rigtig gerne rådgive dig, er du velkommen til at kontakte os. Ring til os på 71 99 30 00, eller send en mail på kundeservice@detled.dk.

Læs mere
Vare tilføjet til ønskeseddel
Vare tilføjet til sammenligning.