LED pærer

LED pærer er fremtidens lyskilde. LED pærer bruger langt mindre energi end andre typer pærer, og de er meget miljøvenlige. LED pærer findes i mange forskellige varianter, så der er en LED pære til alle behov. Vi har et stort udvalg af LED pærer på detLED.dk – tag et kig!


LED pærer: Miljøvenlige, effektive og langtidsholdbare lyskilder

LED pærer er langtidsholdbare, effektive og miljøvenlige lyskilder, som du kan bruge i alle rum i hjemmet. LED pærer findes med forskellige farvetemperaturer og sokler, så du kan finde en LED pære, der passer til dine behov. LED pærer er desuden meget energivenlige og tænder med det samme. Derfor er LED pærer et godt valg, når du skal skifte din gamle lyskilde ud.

LED pærer er fremtidens lyskilde

Der er ingen tvivl om, at fremtidens lyskilder er LED pærer. LED pærer har de seneste år været gennem en rivende udvikling, og i dag er de af så høj kvalitet, at du faktisk ikke kan se forskel på LED pærer og glødepærer. Du kan få LED pærer med samme naturtro farvegengivelse, lysintensitet, farvetemperatur og spredningsgrad som halogen- og glødepærer, og i vores sortiment kan du også finde dæmpbare LED pærer, så du kan få lige det lys, du drømmer om i din bolig. En LED pære kan levere den samme mængde lys som andre pærer, men LED pæren forbruger kun en brøkdel af de watt, en glødepære bruger. Derfor kan du spare mange penge på din elregning, hvis du erstatter dine gamle pærer med LED.

Fordelene ved LED pærer

Der er mange fordele ved at udskifte dine lyskilder med LED pærer; både når det kommer til miljø og økonomi. LED pærer bruger op til 80% mindre strøm end gammeldags glødepærer, og derfor kan en udskiftning af pærerne i hjemmet være med til at reducere din elregning markant. Faktisk ville det ikke engang kunne svare sig, at sætte en glødepære i din lampe, selvom du fik pæren gratis. Så skil dig af med dine strømslugende gamle lyskilder, og erstat dem med energieffektive LED pærer.

En LED pære skal ikke "varme op" som en gammeldags sparepære; LED pæren tænder lige så snart, du trykker på kontakten, og den har fuld lysstyrke med det samme. Desuden findes der mange dæmpbare LED pærer, hvilket vil sige, at du kan justere styrken på lyset, uden uden at lysfarven ændrer sig. LED pærer er også velegnede til udendørs brug, da de kan tåle vibrationer, stød og kulde bedre end andre lyskilder.

LED pærer har desuden en lang levetid – faktisk helt op til 25 år. Du kan sagtens forvente, at en pære, du har tændt i cirka 3 timer om dagen, vil holde i 10-15 år. LED pærer er altså en investering, som sagtens kan betale sig. At de skal skiftes så sjældent er også med til at gøre dem til det mest miljøvenlige valg, når det kommer til lyskilder.

LED pærer er:

  • Energibesparende
  • Genanvendelige
  • Tænder med det samme
  • Udleder mindre varme
  • Mulighed for dæmpbart lys
  • Modstandsdygtig overfor både stød, slag og vibrationer
  • Lang levetid – færre pæreskift
  • Indeholder ikke kviksølv
  • Højt lysudbytte

Vælg den rigtige LED pære

Hvor du i gamle dage valgte pærens lys ud fra watt, har du i dag mange flere muligheder – og dermed flere ting at holde styr på. Fagudtryk og begreber som "lumen", "Ra-værdi" og "Kelvin" kan virke uoverskuelige. Hvis du er nervøs for at skifte dine lyskilder ud med LED, fordi du ikke ved, hvad du skal kigge efter, er du velkommen til at kontakte os; så vil vi hjælpe dig med at finde den helt rigtige LED pære til dit behov. Uanset om det er en læselampe eller sofabordslampen, der skal have en ny pære, kan du finde den helt perfekte til formålet.

Hvad betyder lumen, Ra og Kelvin?

Når du kigger på emballagen til en LED pære, står der mange forskellige ting – blandt andet pærens lumen, Ra-værdi og farvetemperatur. Men hvad er lumen? Lumen (eller lm) er den "nye" betegnelse for lysstyrken. På emballagen vil der ofte være et skema, der omregner watt til lumen, så du kan se nogenlunde, hvad lysstyrken svarer til i forhold til gammeldags glødepærer. For eksempel vil en LED pære på 800 lumen give omtrent samme mængde lys som en 60 W glødepære – men den forbruger kun cirka 7-10 W.

Ra-værdien er farvegengivelsen. Det går på en skala fra 0 til 100, hvor 100 er helt naturtro og samme farvegengivelse som dagslys. De fleste LED pærer har en Ra-værdi, der ligger mellem 80 og 95. Farvetemperaturen på lyset måles i Kelvin. Jo højere Kelvin pæren har, des koldere er lyset. De gammeldags glødepærer har en lystemperatur på cirka 2.700 Kelvin, hvilket er en varm hvid. En Kelvin-værdi på 4.000-5.000 tilsvarer sådan nogenlunde dagslys, mens lys med over 5.000 Kelvin giver et blåligt og koldt lys.

Danmarks største udvalg af LED pærer hos detLED.dk

Hos detLED.dk finder du et stort udvalg af LED pærer til både indendørs og udendørs belysning. Vi har LED pærer med forskellige sokler, farvetemperaturer og effekter, så du kan finde den LED pære, der passer perfekt ind i din bolig. Foruden et stort udvalg af de bedste LED pærer til markedets laveste priser får du sublim service, lynhurtig levering og al den vejledning, du har brug for, når du handler hos detLED.dk.

Vi har LED pærer til alle sokkel typer: GU10, E27, E14, G9, G4, GU5.3, GU4.0, MR11, MR16, B22, GX53, R7S, G24, af typerne Kronepære, LED spot pære, kertepære, globepære, almindelig led pære, lille led pære, og med stor fatning og lille fatning

På vores blog kan du finde tips og hjælpeguides, hvor vi øser ud af vores viden. Du kan for eksempel læse flere tips til, hvordan du kan spare på strømforbruget, eller hvordan du kan finde den rigtige sokkelstørrelse på din LED pære.

FAQ:

Hvordan virker en LED-pære?

LED pærer består af dioder, der omsætter strøm direkte til lys, hvor en gammeldags glødepære ledte strøm gennem glødetråde, som blev varmet op og gav lys. Derfor bliver LED pærer ikke varme og bruger betydeligt mindre strøm.

Hvilken LED-pære skal jeg vælge?

Hvilken LED pære, du skal vælge, afhænger af, hvad du skal bruge den til. Vil du gerne have LED-lys, der minder så meget som muligt om din gamle halogen- eller glødepære, bør du gå efter en farvetemperatur på mellem 2.700 og 3.000 Kelvin, en Ra-værdi omkring 90 og en lumen, der tilsvarer watt-effekten på din gamle pære.

Hvad koster en LED-pære i timen?

Totalt koster en LED pære cirka 0,00817 øre i timen. Hvis LED pæren koster cirka 50 kroner og har en levetid på omkring 15.000 timer, har pæren kostet 0,00667 øre i timen. Dertil kommer strømforbruget, der ligger omkring 0,0015 øre for hver time, pæren er tændt.

Hvordan dæmper du en LED-pære?

Du kan dæmpe en LED pære, hvis lampen, den sidder i, har indbygget lysdæmper, eller hvis du bruger en separat lysdæmper, der er lavet til dæmpning af LED pærer.

Hvor længe holder en LED-pære?

LED pærer holder typisk 8.000-15.000 timer, afhængigt af kvalitet og type. Det giver dig en levetid på 8-15 år ved normalt brug (cirka 3 timer dagligt).

Hvordan skifter du en LED-pære?

Du skifter en LED pære på nøjagtig samme måde, som du ville skifte en gløde-, halogen- eller sparepære; afhængigt af sokkeltypen skal den enten drejes eller trækkes ud af fatningen.

Hvor varm bliver en LED-pære?

LED pærer bliver stort set ikke varme, hvilket mindsker risikoen for at brænde sig på pæren, men gør også LED pærer velegnede steder, hvor glødepærer ville udgøre en brandfare.

Hvilke LED-pærer er bedst?

Der findes ikke ét svar på, hvilke LED pærer, der er bedst; det afhænger både af dine personlige præferencer, og det behov, pæren skal opfylde. Du kan dog være sikker på, at de LED pærer, vi sælger hos detLED, altid er af højeste kvalitet.

Kan man bare skifte fra halogen til LED?

Ja, du skal bare finde en LED pære med en tilsvarende fatning/sokkel, så kan du skifte fra halogen til LED lige så let som at skifte pære.

Er LED-pærer energibesparende?

Ja, LED pærer er meget energibesparende. En LED pære bruger kun 10-20% af den energi, en tilsvarende glødepærer bruger.

Hvad svarer 40 watt til i LED?

40 watt svarer nogenlunde til en LED pære på 470 lumen

Hvad betyder det når der står 6 W på en LED-pære?

Når der står "6 W" på en LED pære, betyder det, at pæren forbruger 6 Watt. Det har dog ikke noget at gøre med, hvor meget lys pæren giver. LED pærers lysstyrke måles i lumen.

Kan man sætte LED-pærer i alle lamper?

Ja, der findes efterhånden LED pærer i alle afskygninger, så du kan erstatte dine gamle halogenpærer, glødepærer, sparepærer og endda lysstofrør med energisparende LED pærer.

Er LED-pærer billigere?

LED pærer er betydeligt billigere i brug end andre lyskilder, og de holder tilmed meget længere, så de er helt klart den billigste løsning.

Hvad svarer 20w LED til?

20w svarer nogenlunde til en LED pære på 200 lumen.

Hvad svarer 40 watt til i lumen?

40 watt svarer nogenlunde til 470 lumen.

Genveje til vores LED pærer kategorier:

E14 pære E27 pære GU10 LED spot pære E40 pære G0 pære G4 pære MR11 pære MR16 pære B22 pære G24 pære  GX53 pære R7S pære S14D pære LED dekorationspærer  Dæmpbar LED pærer Perse LED pærer Fatningsadapter

Læs mere
Vare tilføjet til ønskeseddel
Vare tilføjet til sammenligning.