Lysstofrør udgår

128 Visninger

Det er officielt! Fra d. 24. august 2023 indtræder en udfasning af lysstofrør som en del af EU's direktiver for at gøre op med energiineffektiv belysning. Hvis du er en af de millioner, der bruger de almindelige T5 og T-8 lysstofrør, så er det tid til at skifte lysstofrør til LED. Men fortvivl ikke! Vi guider dig igennem denne overgang med tips, professionel rådgivning, og selvfølgelig, de bedste produkter på markedet.

Hvorfor udgår lysstofrør?

I overensstemmelse med EU's forsøg på at minimere energiforbruget og reducere CO2-udslippet, kommer lysstofrør nu til at udgå. Med andre ord, de vil snart blive utilgængelige i butikker og online markedspladser, lige så snart varelagrene er tømt. Energistyrelsens opfordring er klar: "Skift til LED med det samme og spar penge".

Forbuddet mod lysstofrør er en del af EU's strategi for at reducere energiforbruget og mindske klimapåvirkningen. Denne ændring er ikke kun begrænset til Danmark men gælder for hele EU. Konkret indebærer forbuddet, at produktion og salg af de almindelige T5 og T-8 lysstofrør vil blive stoppet. 

Forbuddet vil naturligvis have en betydelig indvirkning på både private husholdninger og erhvervslivet, der nu skal overveje alternative belysningsmuligheder. Den gode nyhed er, at der findes energieffektive og holdbare alternativer, som LED-lysstofrør og LED-armaturer, der er i overensstemmelse med de nye retningslinjer.

Hvorfor bør du skifte til LED?

LED-teknologi er ikke kun mere energieffektiv; den tilbyder også en lang række andre fordele, der langt overstiger den indledende investering. 

Først og fremmest er LED-pærer betydeligt mere energieffektive end lysstofrør, hvilket kan reducere din elregning markant. En investering i LED-lys er ofte tjent hjem i løbet af 0-2 år pga. lavere udgifter til strøm og udskiftning af lys.

Dernæst har de en længere levetid, nogle op til 25.000 timer, hvilket mindsker behovet for løbende udskiftning og dermed også reducerer affald. 

LED-teknologi er også mere fleksibel i forhold til lysstyrke og farvetemperatur, så du kan skræddersy din belysning til dine præcise behov. Endelig indeholder LED-pærer ikke skadelige stoffer som kviksølv, der findes i nogle lysstofrør, hvilket gør dem mere miljøvenlige og sikre at håndtere. 

Alt i alt er skiftet til LED en win-win situation både for dig og miljøet.

Hvordan skifter jeg til LED?

Hos detled.dk har vi flere muligheder for at hjælpe dig. Du kan enten skifte lysstofrør til LED-lysstofrør eller LED-armatur.

Her er nogle få tips til, hvordan du kan gøre:

Konsulter vores eksperter 

Er du i tvivl om, hvad der er det bedste valg for dig? Vi tilbyder professionel rådgivning og kan navigere dig igennem denne overgang. Ring til os på 71 99 30 00 eller skriv til os for yderligere vejledning.

Indhent et tilbud

Hvis du repræsenterer en virksomhed, kan du indhente et specialtilbud til dit projekt gennem vores website. Du finder linket her.

Gør det selv 

For dem, der er handy med værktøj, har vi også produkterne til dig, som selv ønsker at udskifte dine lysstofrør.

Vi sidder klar til at hjælpe 

Som Energistyrelsen påpeger, er det både smart og økonomisk at skifte til LED-lysstofrør eller LED-armatur så hurtigt som muligt. 

Og hos detled.dk er vi her for at hjælpe dig med denne vigtige ændring. Tøv ikke med at kontakte os for professionel rådgivning og hjælp. Sammen sikrer vi dig den bedste belysningsløsning i denne overgangsfase.

Har du spørgsmål eller brug for vejledning? Vi er kun et opkald eller en besked væk. Glæder os til at høre fra dig!



Relateret til: Guide
Blog navigation