SE TILBUD Skarpe april tilbud - spar op til 65% på udvalgte varer her 

Godt lys på arbejdspladsen øger produktiviteten

Du tror måske ikke, at den type lys, du har på dit kontor, kan gøre en forskel for din produktivitet, men det gør det. Faktisk har undersøgelser vist, at god belysning kan øge produktiviteten med op til 23 %. Og det er kun begyndelsen - der er mange andre fordele ved at have optimeret lys til arbejdsopgaver. Så hvis du leder efter måder at øge produktiviteten, kan en opgradering af belysningen på arbejdspladsen være et godt sted at starte. I dette blogindlæg tager vi et kig på nogle af de bedste muligheder for LED-belysning til virksomheder i alle størrelser.

Lys er vigtigt for et godt arbejdsmiljø

På arbejdspladsen består belysningen som oftest af en blanding af naturligt dagslys fra vinduer, lys fra lamper i loftet samt punktbelysning fra en skrivebordslampe. Det gør det muligt for medarbejderne at se deres omgivelser, så de kan udføre arbejdet effektivt. Men det er ikke kun vigtigt for produktiviteten - god indendørs belysning er lige så vigtigt for medarbejdernes mentale og fysiske velvære. For meget eller for lidt lys kan være årsag til træthed, hovedpine og muskelspændinger forårsaget af uhensigtsmæssige arbejdsstillinger. Dårlig belysning kan altså medføre nedsat produktivitet og effektivitet, hvilket betyder større tidsforbrug.

Belysningen skal passe til arbejdsopgaverne

Hvis du leder efter en måde at øge produktiviteten på din arbejdsplads, kan du overveje at opgradere belysningen! Godt lys på arbejdspladsen hjælper medarbejderne med at fokusere, hvilket øger produktiviteten. Og det er ikke kun kun belysningen selv, der spiller en rolle. Det er lige så vigtigt for virksomheder at overveje, hvordan belysningen er placeret, og hvor godt det matcher arbejdsopgaverne. Dette betyder, at det ikke blot handler om at skifte til LED-belysning - virksomheder skal også vælge den rigtige type LED-belysning, der passer til deres arbejdsopgaver.

Dårligt lys kan give øget sygdom

Nøglen til øget omsætning er effektivitet og produktivitet, men på nogle arbejdspladser bliver arbejdsmiljøets betydning undervurderet. De ansattes fysiske og psykiske velvære påvirkes drastisk, hvis de hver dag arbejder i dårligt lys. Hvis lyset på arbejdspladsen ikke er i orden, vil medarbejderne opleve symptomer som træthed og hovedpine. Den optimale arbejdsbelysning er typisk dagslys - men naturligt lys er ikke altid en mulighed, og derfor er kunstig belysning næsten altid et nødvendigt supplement til sollys. Om vinteren, aftenen og natten er der ingen eller meget lidt dagslys, så arbejdspladserne er nødt til at sørge for god kunstig belysning.

Godt lys giver mere tilfredse medarbejdere

God belysning kan højne tilfredshedsniveauet blandt medarbejderne betydeligt, og det kan have en effekt på humør, sygefravær, mental sundhed og arbejdsmoral. Det betyder ikke, at alle skal sidde ved skrivebordet i fuldstændig dagslys. Det betyder, at du skal vælge den rigtige type belysning, som ikke irriterer øjnene og ikke distraherer fra arbejdet. Det kan være svært at vælge den rigtige kontorbelysning, men der er nogle generelle tips, der kan hjælpe. De fleste kontorer er udstyret med lysstofrør i loftet, der giver alment lys i rummet, og punktbelysning på skrivebordene - flere undersøgelser viser, at punktbelysning giver de bedste arbejdsforhold, så det er her, du bør lægge dit fokus.

Hvorfor vælge LED lys til arbejdspladsen?

LED-belysning er et godt valg til arbejdspladsen, da det har mange fordele. Det giver god lyskvalitet og er energieffektivt, hvilket betyder, at du kan spare energi og penge på elregningen. Desuden er mange LED-lyskilder dæmpbare og har mulighed for at justere farvetemperaturen på lyset, hvilket giver fleksibilitet og kontrol over belysningen. Derudover udleder LED-lamper ikke varme, så det er et mere sikkert og behageligt valg end glødepærer. Alt i alt giver LED-belysningen arbejdspladsen mange fordele og gør det muligt at øge produktiviteten, mens du samtidig sparer energi og penge!

Derfor er LED-belysning et godt valg til enhver arbejdsplads; det vil bidrage til at skabe et godt og behageligt arbejdsmiljø, der øger produktiviteten og sikrer, at medarbejderne er effektive, koncentrerede og glade.

Hvilke LED-belysningsmuligheder er der?

Heldigvis er der mange innovative muligheder for LED-belysning på markedet i dag. LED strips fra Aigostar, LED spots fra Eglo, bordlamper fra Belid og LED pærer fra Halo Design er blot nogle af de muligheder, virksomheder kan vælge mellem. Der findes endda et udvalg af fleksible LED armaturer, der kan indstilles efter behov. Så det er helt op til jer, hvordan I ønsker at designe jeres belysning for at opnå det bedst mulige resultat.

Uanset om du leder efter LED strips, LED spots, LED pærer, LED armaturer eller noget helt andet, er det vigtigt at have god belysning for at skabe et behageligt arbejdsmiljø, der øger produktiviteten. Tænk over, hvilken type belysning du har brug for - derefter kan du finde det bedste LED-lys til dit kontor, der vil hjælpe med at øge produktiviteten og samtidig sparer energi!
Se vores udvalg af erhvervsbelysning.

Arbejdsmiljøstyrelsen har følgende råd til lys på arbejdspladsen:

  • Placér arbejdsborde tæt på vinduer, for at udnytte dagslyset bedst muligt
  • Bordlamper bør stå sådan, at lyset kommer fra siden og under øjenhøjde, så man undgår generende refleksioner og blænding
  • Alle lyskilder skal vedligeholdes og rengøres for at give optimal belysning
  • Fleksible arbejdslamper, der kan indstilles efter behov, er bedst
  • Al belysning skal være flimmerfri
  • Vælg LED-lyskilder, da de er energibesparende og ikke udleder varme

Hvorfor er godt lys på arbejdspladsen vigtigt?

Når det drejer sig om produktivitet, er god belysning afgørende. Der er mange beviser for, at god belysning på arbejdspladsen gør medarbejderne mere produktive. Faktisk har 12 undersøgelser vist, at optimeret lys til specifikke opgaver - hverken for skarpt eller generende - kan øge produktiviteten med op til 23 %. 13 undersøgelser har også vist, at adgang til naturligt lys og udsigt til naturen kan øge produktiviteten med 18 %. En undersøgelse viste endda, at børn lærer 20-26 % hurtigere i skoler med optimalt dagslys og opnår 5-14 % bedre resultater ved prøver.

Flere andre undersøgelser har vist, at supermarkeder kan øge salget med 15-40 %, når de lukker naturligt lys ind. Patienter, der er indlagt på hospitaler med masser af dagslys og udsigt over omgivelserne, tager mindre smertestillende medicin, kommer hurtigere til hægterne igen og rapporterer, at de generelt føler mindre smerte. Hvis det er muligt, vil naturligt lys på arbejdspladsen altså gavne de ansattes trivsel og øge produktiviteten.

Categories: Guide Erhverv
Loading...